مهندس علی مسعودی مدیرعامل شرکت غدیر انرژی لامرد، در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی اداره روابط عمومی و امور بینالملل شرکت سرمایهگذاری برق و انرژی غدیر، به تشریح اهداف، برنامهها و وضعیت کنونی پروژه نیروگاه 913 مگاواتی سیکل ترکیبی لامرد پرداخت و ضمن تبیین برخی موانع و چالشهای فعلی این پروژه، دورنمای آن را نیز در راستای خدمت به توسعه صنعت برق کشور اعلام کرد.
مهندس مسعودی در این گفتگو، با اشاره به پیشینه و هدف راهاندازی نیروگاه سیکل ترکیبی لامرد اظهار داشت: با راهاندازی مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب (سالکو) در استان فارس به عنوان بزرگترین کارخانه تولید آلومینیوم کشور، نیاز به تامین برق پایدار برای این مجتمع صنعتی و صنایع مستقر در منطقه ویژه اقتصادی شهرستان لامرد، بیش از پیش احساس شده است.
وی ادامه داد: با اعمال دور جدید تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی دشمنان علیه کشورمان، عملیات اجرایی پروژه نیروگاه لامرد با توقف مواجه و تامین مالی خارجی آن متوقف شد، تا اینکه از بهمنماه سال گذشته عملیات احداث بخش نخست نیروگاه با استفاده از توانمندی داخلی و سرمایهگذاری سهامداران آغاز شده و هماکنون 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مدیرعامل شرکت غدیر انرژی لامرد، با اشاره به مشخصات فنی این واحد نیروگاهی افزود: ظرفیت اسمی نیروگاه سیکل ترکیبی لامرد 913 مگاوات است که شامل دو واحد گازی کلاس F بعنوان پیشرفتهترین و بهروزترین کلاس نیروگاهی در کشور و نیز یک واحد بخار میشود.
مهندس مسعودی همچنین با اشاره به مزیت نسبی این نیروگاه تصریح کرد: راندمان سیکل باز این نیروگاه بالای 38 درصد است و این عدد در حالت سیکل ترکیبی به بیشتر از 58 درصد میرسد؛ بنابراین، این میزان راندمان در مقایسه با متوسط 30 درصدی بازدهی نیروگاههای گازی کشور، نشاندهنده میزان صرفهجویی بالای آن در مصرف سوخت است.
* آمادگی نیروگاه لامرد برای نصب «توربین»
وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی 40 درصدی واحد اول نیروگاه سیکل ترکیبی لامرد با گذشت کمتر از 6 ماه از آغاز عملیات اجرایی آن، خاطرنشان کرد: در حال حاضر، نیروگاه در آستانه نصب و راهاندازی توربین قرار دارد که انشالله به محض انجام تشریفات گمرکی و ترانزیت توربین گازی که هم اکنون در بندر شهید رجایی قرار دارد، در آینده نزدیک شاهد تحول در عملیات اجرایی این نیروگاه خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت غدیر انرژی لامرد، چالش اصلی پیش روی پروژه نیروگاه 913 مگاواتی لامرد را تامین نقدینگی موردنیاز آن اعلام کرد و اظهار داشت: هماکنون تامین مالی این پروژه به دلیل وضعیت اقتصادی صنعت برق، حس بیاعتمادی ایجاد شده در بازدهی طرح های نیروگاهی و همچنین عدم وصول مطالبات نیروگاه ها از یک سو و اعمال تحریم های ظالمانه از سوی دیگر، چالش اصلی پروژه است، به نحوی که به طرحهای نیروگاهی جدید از سوی وام دهندگان داخلی و یا خارجی مورد پذیرش قرار نمیگیرند و این به یک چالش جدی برای صنعت برق کشور تبدیل شده است.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال، مطالبات سهامداران این شرکت از شرکتهای تابعه وزارت نیرو به مبلغ 24 هزار میلیارد ریال بالغ شده است.
* همدلی و همراهی مسئولان؛ شرط ثمردهی پروژه لامرد
مهندس مسعودی با اشاره به پیگیریها و رایزنیهای صورتگرفته با دستگاههای دولتی به ویژه وزارت نیرو برای رفع چالشهای موجود و تامین اعتبار مورد نیاز برای اجرای کامل پروژه، تاکید کرد: هدفگذاری ما، اتمام عملیات فاز اول نیروگاه به ظرفیت نامی 315 مگاوات در دوره اوج مصرف برق در تابستان 1402 است که البته اگر حمایت لازم صورت نگیرد، تحقق این هدف علیرغم همه تلاش های صورتگرفته تاکنون، با مشکل جدی مواجه خواهد شد.
وی ادامه داد: در صورت تامین اعتبار لازم و همراهی بخش های مختلف دولتی در رفع موانع و تسهیل در صدور مجوزهای لازم، با بهرهبرداری از فاز اول نیروگاه در سال آتی، آمادگی داریم تا عملیات اجرایی واحد دوم نیروگاه لامرد را نیز بلافاصله آغاز کنیم.
مدیرعامل شرکت غدیر انرژی لامرد تصریح کرد: اعتبار مورد نیاز برای واحد نخست نیروگاه بیش از 30 هزار میلیارد ریال معادل یکصد میلیون یورو است که امیدواریم با مساعدت و همراهی مسئولان و دولت مردمی و نمایندگان محترم استان فارس در مجلس، زمینه بهرهبرداری کامل از این پروژه و خدمت به توسعه صنعت برق کشور علیالخصوص استان فارس فراهم شود.