مهندس علی ملایی معاون برنامهریزی و سیستمهای مدیریتی هلدینگ برق و انرژی غدیر، در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی اداره روابط عمومی و امور بینالملل برق و انرژی غدیر، به تشریح برنامههای راهبردی و عملیاتی این شرکت در ماههای پیش رو پرداخت و جزئیات طرحها و برنامههای هلدینگ برق و انرژی «غدیر» را برای آغاز فرایند اجرایی در سال 1401 و تداوم آن در سالهای آینده اعلام کرد.
مهندس ملایی اظهار داشت: پروژههای شرکت سرمایهگذاری برق و انرژی غدیر در دو بخش «ایجادی» و «توسعهای» تعریف شده و امسال نیز در هر دو بخش، برنامههای جامعی برای پیشرفت صنعت برق کشور درنظر گرفتهایم.
وی ادامه داد: در بخش پروژههای «توسعهای»، تکمیل و توسعه پروژههای موجود را در دست اقدام داریم که در این رابطه، عملیات راهاندازی بخش بخار و آب شیرینکن نیروگاه سیکل ترکیبی 500 مگاواتی قشم امسال آغاز شده و برای آن مدت 22 ماه پیشبینی شده است.
مهندس ملایی افزود: در بخش «توسعهای»، همچنین تکمیل نیروگاه هرمز در بخش بخار را در دستور کار داریم که عملیات اجرایی آن از پاییز امسال آغاز میشود و حداکثر طی 26 ماه به بهرهبرداری خواهد رسید.
* نما؛ قلب تپنده تامین برق خلیج فارس
معاون برنامهریزی و سیستمهای مدیریتی هلدینگ برق و انرژی غدیر، در ادامه به پروژههای حرارتی با ماهیت «ایجادی» اشاره کرد و اظهار داشت: در این بخش، احداث دو نیروگاه 920 مگاواتی لامرد و 920 مگاواتی دزفول را در برنامه داریم که عملیات اجرایی احداث نیروگاه لامرد آغاز شده و در رابطه با نیروگاه دزفول، هماکنون در مرحله تنظیم و عقد قرارداد هستیم و امیدواریم با همکاری دستگاههای اجرایی عملیات اجرایی آنها آغاز شود.
مهندس ملایی ادامه داد: همچنین، پروژه احداث نیروگاه 920 مگاواتی «نما» را امسال در دستور کار داریم که در یک منطقه راهبردی در استان هرمزگان و در منطقه ویژه اقتصادی، صنعتی و معدنی خلیج فارس احداث خواهد شد و این صنایع، از برق تولیدی این نیروگاه منتفع خواهند شد.
* 900 مگاوات نیروگاه خورشیدی و بادی را در دست اجرا داریم
معاون برنامهریزی و سیستمهای مدیریتی هلدینگ برق و انرژی غدیر در ادامه، به برنامههای این هلدینگ در حوزه نیروگاههای تجدیدپذیر در سال جاری اشاره کرد و گفت: شرکت سرمایهگذاری برق و انرژی «غدیر» بزرگترین دارنده ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور است که بر این اساس، 4 نیروگاه خورشیدی را در نقاط مختلف کشور احداث کرده و 900 مگاوات نیروگاه خورشیدی و بادی را نیز در دست اجرا دارد که تکمیل این طرحها، مستلزم همکاری نهادهای اجرایی دولتی از قبیل وزارت نیرو، ساتبا و … در فرایند اختصاص تسهیلات، مکانیابی و عملیات اجرایی است.
مهندس ملایی خاطرنشان کرد: شرکت سرمایه گذاری برق و انرژی غدیر در گام نخست برای اجرای پروژه عظیم احداث نیروگاههای تجدیدپذیر به ظرفیت 900 مگاوات، در بخش خورشیدی دو ساختگاه جرقویه در استان اصفهان و بهاباد در استان یزد و در حوزه نیروگاههای بادی نیز دو سایت سَلمآباد و اسدیه در شهرستان بیرجند هرکدام با ظرفیت 50 مگاوات را در نظر گرفته است.
وی تصریح کرد: درباره دو سایت اخیر، عملیات بادسنجی با نصب دکلهای مخصوص انجام شده است و پس از عملیات دادهبرداری، امور اجرایی ساخت و نصب توربینهای بادی با همکاری شرکتهای معتبر آغاز خواهد شد.
* طراحی «ربات تمیزکننده پنلهای خورشیدی» در غدیر
معاون برنامهریزی و سیستمهای مدیریتی هلدینگ برق و انرژی غدیر، در ادامه به عزم این شرکت برای ورود به حوزه فناوریهای نوین در صنعت برق اشاره کرد و اظهار داشت: در این راستا، کمیته تحقیق و توسعه در شرکت با هدف همکاری با شرکتهای دانشبنیان فعال شده است و چند طرح دانشبنیان را در دستور کار داریم.
مهندس ملایی در توضیح این بخش عنوان کرد: برای امسال، توسعه طرح «ربات تمیزکننده پنلهای خورشیدی» را دنبال میکنیم؛ این طرح در نیروگاههای خورشیدی ما عملیاتی شده است و هماکنون به دنبال بهینهسازی و رفع نقص آن هستیم تا بتوانیم این محصول دانشبنیان را به تولید انبوه برسیم.
وی در این رابطه تصریح کرد: بهرهگیری از این ربات در پنلهای خورشیدی، منجر به کاهش مصرف آب در تمیزکاری و افزایش راندمان تولید آنها خواهد شد.
معاون برنامهریزی و سیستمهای مدیریتی شرکت برق و انرژی غدیر، به اقدام دیگر این شرکت برای ورود به حوزه فناوریهای نوین در سال 1401 اشاره کرد و افزود: یکی از مشکلات برخی نیروگاهها مانند ابوموسی، مصرف بالای روغن موتور است که علاوه بر استهلاک سیستمها، نگرانیهای زیست محیطی را هم ایجاد میکند.
ملایی ادامه داد: در این رابطه به دنبال برنامهریزی برای کاهش آلودگی این روغنها هستیم و برای این هدف، با ستاد توسعه فناوری نانو در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مذاکره تخصصی کردهایم و در حال حاضر نیز با یک شرکت دانشبنیان وارد همکاری فنی شدهایم تا بازههای زمانی تعویض روغن در این نیروگاهها را افزایش داده و میزان مصرف روغن موتور آنها را کاهش دهیم.
* عزم «غدیر» برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان صنعت برق
معاون برنامهریزی و سیستمهای مدیریتی هلدینگ برق و انرژی غدیر در بخش پایانی این گفتگو، با تاکید بر اینکه تصمیم داریم تا در تمام حوزههای فناوری فعال شویم، اظهار داشت: برای تحقق این هدف، رویدادهایی را مدنظر قرار دادهایم تا شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه صنعت برق را شناسایی و در جهت تولید محصول نهایی از آنها حمایت کنیم و این اقدام نیز در راستای تحقق شعار سال 1401 با عنوان «تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین» خواهد بود.
مهندس ملایی ادامه داد: در این زمینه، همکاری خود را با شرکت «سریر» به عنوان شرکت دانشبنیان شتابدهنده «غدیر» آغاز کردهایم.
وی تاکید کرد: یکی از مهمترین اهداف شرکت سرمایهگذاری برق و انرژی غدیر توسعه منابع انسانی در کلیه سطوح ستادی و عملیاتی هلدینگ است تا نیروهای متخصص و متعهد را برای صنعت برق کشور تربیت و تامین کند. برای نیل به این هدف، آموزشهای تخصصی و توانمندسازی نیروهای موجود، بهرهگیری مستمر از تجارب متخصصان این حوزه و فراهم شدن زمینه رشد و ارتقاء نیروهای جوان را دنبال میکنیم.